Руският посланик в Полша Сергей Андреев не успя да положи венец пред

...
Руският посланик в Полша Сергей Андреев не успя да положи венец пред
Коментари Харесай

Поляците не пуснаха руския посланик да положи венец за 9 май

Руският дипломат в Полша Сергей Андреев не съумя да постави венец пред монумент във Варшава по случай Деня на успеха на Съюз на съветските социалистически републики над нацистка Германия (9 май). Той не беше позволен до мемориала от събралото се голям брой жители.

Видео от държавната съветска осведомителна организация „ РИА Новости “ демонстрира, че посланикът е обкръжен от поляци, които скандират „ Рашисти! “ против агресора и в поддръжка на нападнатата Украйна.

подред беларуската опозиционна телевизия NEXTA, която съобщи за случилото се, Андреев е бил заставен да напусне обекта.

Става въпрос за Мавзолея на руските бойци, прецизира полското „ Радио 24 “, което прибавя, че жителите са развявали украински флагове.

Междувременно руски флагове по случай 9 май се развяха в Берлин въпреки забраната на полицията в немската столица. Преди дни бе оповестено, че на 8 и 9 май няма да се позволява издигането на съветски и украински знамена наоколо до трите руски военни мемориала. Според Радио " Свобода " обаче неправителствената организация Vitsche сполучливо е оспорила в административен съд полицейската възбрана за украинските знамена.

Все отново руснаци и други жители се събраха в Берлин в памет на починалите при успеха над нацизма, като развяваха руски флагове, носеха униформи и т.нар. Георгиевски лентички.

Съветските мемориали и военни гробища в Германия са под полицейска отбрана според закон от 16 декември 1992 година поради историческата отговорност на страната да бъдат почитани почтено падналите воини от Червената войска, която дружно с други армии " способства за освобождението на Германия и света от нацистката тирания ", се споделя в известието на берлинската полиция.

От рестриктивните мерки са освободени ветерани, дипломати и представители на държавни делегации, присъединили се в събитията от името на страните, непосредствено взели участие в освобождението на Германия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР